Sterling by Musicman JP70 John Petrucci, mystic dream, 7-snarig met hoes

Liefhebbers van John Petrucci zijn dol op deze Mystic Dream finish die gaat van groen naar paars, dit is afhankelijk hoe het licht valt op de gitaar

€ 936,00
€ 870,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Steve Vai en John Petrucci zijn twee gitaristen van het eerste uur die op een 7-string spelen. Maar niet iedere gitarist heeft het budget om een originele Steve Vai Signature of Music Man John Petrucci 7-snarige gitaar te kunnen kopen. Voor de Music Man heeft Sterling by Music Man een alternatief, de JP70. Liefhebbers van John Petrucci zijn dol op deze Mystic Dream finish die gaat van groen naar paars, dit is afhankelijk hoe het licht valt op de gitaar. De gitaar heeft een traditionele tremolo en een 3-standenschakelaar voor de klankvariaties. Inclusief Sterling by Music Man luxe gig-bag.
Body
Een diepe cutaway maakt het mogelijk om makkelijk bij de 24-ste fret te komen. De basis voor de body is basswood gebruikt. Dit, in Nederland vertaalde, linden hout reageert snel op tonen. Dus bij snelle solo's blijven de klanken goed definieerbaar. De ergonomisch vormgegeven body heeft veel rondingen voor extra speelcomfort. Achter waar de hals in de body komt is afgerond zodat de hoge posities probleemloos te bereiken zijn.

Hals
Deze is vervaardigd uit een stuk esdoorn met een verlijmde toets. Voor de toets op de hals wordt verbonden is er een verstelbare halspen aangebracht, die (precies als bij de meeste Music Man instrumenten) verstelbaar is bij de body. De verbinding met de body is een zogeheten bold-on, een geschroefde verbinding. Veel merken werken met een 4-punts systeem, bij Sterling is het met vijf schroeven. Dit heeft meer stabiliteit en een betere toon. Net als bij zijn Amerikaanse broer zijn er locking mechanieken gebruikt in de 5+2 stijl. De hals is gesatineerd afgewerkt. Omdat deze gitaar een tremolo heeft zitten er locking mechanieken op, dit om snel een snaar te vervangen en dat de gitaar beter op stemming blijft. De halspen is met een wieltje te verstellen bij de body, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning. Op de in de bodykleur mee gespoten kop van de gitaar staat de handtekening van John Petrucci.

Toets
Palissander is het meest voorkomende houtsoort voor een toets, LP-Model, ST-Model of TE-Model gitaren. Het geeft de gitaar iets meer warmte, esdoorn laat de gitaar helderder klinken. Palissander is donker van kleur. Voor de inleg zijn er JP Shields gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. De radius van de toets is 16", dit vereenvoudigd het opdrukken van de snaren.

Elementen
Voor de originele JP7 worden twee humbucker elementen van DiMarzio, deze JP70 van SBM is voorzien van twee humbuckers die door Ernie Ball voor SBM zijn ontworpen. Ze zijn veelzijdig en klinken strak bij een stevige overdrive.

 
         
          KLANTENSERVICE
      
   
          Bedrijfsgegevens
          Openingstijden winkel Zwaag
          Veel gestelde vragen
          Betaalmethoden
          Bestelproces
          Klachten
          Retourneren en Annuleren

          Contact
          Uw accountgegevens
          Algemene Voorwaarden
          Privacyverklaring
          Externe websites
 
 
 


REPARATIESERVICE

Blaas- & Snaarinstrumenten
Meer informatie

VEILIG BETALEN MET
 
 


BEDRIJFSGEGEVENS

Instruments Online
De Factorij 63B
1689 AK Zwaag
Tel 0229-755140
Openingstijden

Contact liefst per mail
info@instrumentsonline.nl
of contactformulier
U krijgt snel antwoord