Sterling NOS by Musicman JP70D limited John Petrucci, Pearl White, 7-snarig met hoes

De D in de JP70 staat voor Dimarzio Pickups, deze NOS (New Old Stock) 2014 Limited Edition JP70D PWH heeft standaard John Petrucci's lievelings pickups zoals je die ook zal vinden op John's USA Music

€ 1.390,00
€ 1.090,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Steve Vai en John Petrucci zijn twee gitaristen van het eerste uur die op een 7-string spelen. Maar niet iedere gitarist heeft het budget om een originele Steve Vai Signature of Music Man John Petrucci 7-snarige gitaar te kunnen kopen. Voor de Music Man heeft Sterling by Music Man een alternatief, de JP70. De gitaar heeft een traditionele tremolo en een 3-standenschakelaar voor de klankvariaties. Inclusief Sterling by Music Man luxe gig-bag.
Body
Een diepe cutaway maakt het mogelijk om makkelijk bij de 24-ste fret te komen. De basis voor de body is basswood gebruikt. Dit, in Nederland vertaalde, lindenhout reageert snel op tonen. Dus bij snelle solo's blijven de klanken goed definieerbaar. De ergonomisch vormgegeven body heeft veel rondingen voor extra speelcomfort. Achter waar de hals in de body komt is afgerond zodat de hoge posities probleemloos te bereiken zijn.

Hals
Deze is vervaardigd uit een stuk esdoorn met een verlijmde toets. Voor de toets op de hals wordt verbonden is er een verstelbare halspen aangebracht, die (precies als bij de meeste Music Man instrumenten) verstelbaar is bij de body. De verbinding met de body is een zogeheten bold-on, een geschroefde verbinding. Veel merken werken met een 4-punts systeem, bij Sterling is het met vijf schroeven. Dit heeft meer stabiliteit en een betere toon. Net als bij zijn Amerikaanse broer zijn er locking mechanieken gebruikt in de 5+2 stijl. De hals is gesatineerd afgewerkt. Omdat deze gitaar een tremolo heeft zitten er locking mechanieken op, dit om snel een snaar te vervangen en dat de gitaar beter op stemming blijft. De halspen is met een wieltje te verstellen bij de body, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning. Op de in de bodykleur mee gespoten kop van de gitaar staat de handtekening van John Petrucci.

Toets
Palissander is het meest voorkomende houtsoort voor een toets, LP-Model, ST-Model of TE-Model gitaren. Het geeft de gitaar iets meer warmte, esdoorn laat de gitaar helderder klinken. Palissander is donker van kleur. Voor de inleg zijn er JP Shields gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. De radius van de toets is 16", dit vereenvoudigd het opdrukken van de snaren.

Elementen
Voor de originele JP7 worden twee humbucker elementen van DiMarzio gebruikt, deze JP70D heeft dezelfde elementen


De D in de JP70 staat voor Dimarzio Pickups, deze NOS (New Old Stock) 2014 Limited Edition JP70D PWH heeft standaard John Petrucci's lievelings pickups zoals je die ook zal vinden op John's USA Music Man gitaren, namelijk : de U.S.A DiMarzio LiquiFire and Crunch Lab pickups! Het zal je uiteraard niet verbazen dat deze gitaar fantastisch speelt en klinkt.
Specs:
SCALE: 25.5 inch
NUT WIDTH: 50mm
NECK WIDTH, 12TH FRET: 60mm
BODY WOOD: Basswood
NECK WOOD: Maple
FRETBOARD WOOD: Rosewood
TUNING MACHINES: Locking
HARDWARE: Black
NECK JOINT: 5 Bolt
FRETS: 24
FRETBOARD RADIUS: 16"
PICKUP SELECTOR: 3 Way
PICKUPS: H/H, DiMarzio Crunch Lab and Liqui-Fire
DESIGN BRIDGE: Modern Tremolo

 

 
         
          KLANTENSERVICE
      
   
          Bedrijfsgegevens
          Openingstijden winkel Zwaag
          Veel gestelde vragen
          Betaalmethoden
          Bestelproces
          Klachten
          Retourneren en Annuleren

          Contact
          Uw accountgegevens
          Algemene Voorwaarden
          Privacyverklaring
          Externe websites
 
 
 


REPARATIESERVICE

Blaas- & Snaarinstrumenten
Meer informatie

VEILIG BETALEN MET
 
 


BEDRIJFSGEGEVENS

Instruments Online
De Factorij 63B
1689 AK Zwaag
Tel 0229-755140
Openingstijden

Contact liefst per mail
info@instrumentsonline.nl
of contactformulier
U krijgt snel antwoord